Projecten

De afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan binnen uiteenlopende rollen in de culturele sector, zowel op programma-inhoudelijk niveau als organisatorisch niveau. Van vrijwilligerscoördinatie tot communicatiewerkzaamheden tot fondsenwerving. Belangrijke eigenschappen die ik bij de uitvoering van deze projecten meeneem zijn een gestructureerde, kritische en zorgvuldige werkhouding.

Communicatie

Als communicatiemedewerker ben ik betrokken bij het uitdragen van de programmering en concepten van culturele organisaties en bedrijven. Vanuit deze rol houd ik me onder andere bezig met het onderzoeken van doelgroepen en publieksbereik, afstemmen van een passende communicatiestrategie en vervolgens het coördineren en produceren van relevante content in tekst en beeld voor website, nieuwsbrieven, offline informatief materiaal, advertenties en sociale media.

Project online tentoonstellingen

Als projectcoördinator ben ik betrokken bij het online tentoonstellingsproject Virtual Presence van Stichting FOTODOK. Virtual Presence is een project waarin onderzocht wordt hoe tijdelijke tentoonstellingen op locatie op een hedendaagse wijze vastgelegd kunnen worden en online beschikbaar kunnen worden gemaakt.

Vrijwilligerscoördinator

Als vrijwilligerscoördinator was ik drie jaar verantwoordelijk voor het aansturen van een vrijwilligerspool bij een culturele organisatie: het werven van nieuwe vrijwilligers, maken van planningen, instructies geven rondom werkzaamheden en onderhouden van de communicatie met alle betrokkenen.

Fondsenwerving

Betrokken bij het schrijven van fondsenaanvragen en eindverslagen rondom tentoonstellingsprojecten, onder andere voor het Mondriaan Fonds.

Rondleidingen & presentaties

Ervaring met het geven van rondleidingen door tentoonstellingen en korte inleidingen op culturele projecten. Zo geef ik onder andere rondleidingen bij Stichting FOTODOK en verzorgde ik een inleiding bij Theater Vrijburcht rondom een vertoning van de film ‘Manifesto’ van Julian Rosefeldt. Hierbij ben ik bekend met de basisbeginselen van methodes als I ASK en Visual Thinking Strategies.