Over mij

Over Puck Barendrecht

Mijn naam is Puck en ik ben sinds enkele jaren werkzaam als freelance tekstschrijver en projectmedewerker, met een achtergrond in kunstgeschiedenis. Aan de Universiteit Utrecht volgde ik een bacheloropleiding Taal- en cultuurstudies, waar ik me specialiseerde in moderne en hedendaagse kunst, met een bijzondere focus op fotografie en beeldcultuur.

Ondanks dat ik me specialiseerde in kunst/beeld, bleef mijn interesse in de betekenisgeving en gelaagdheid van taal en tekst de afgelopen jaren sterk groeien. Met name ook de onderlinge relatie tussen beeld en taal vind ik daarbij interessant: hoe deze twee ‘betekenissystemen’ met elkaar samenhangen, soms samenwerken of elkaar juist tegenwerken.

Als tekstschrijver zet ik tekst in om de meest uiteenlopende onderwerpen zo goed mogelijk in beeld te brengen. Als projectmedewerker zet ik deze kennis over tekst en beeld in om informatie over de diverse culturele programma’s waar ik bij betrokken ben, zo passend mogelijk over te brengen. Een belangrijk doel voor mij: mensen enthousiasmeren over de manier waarop kunst ons anders en bewuster kan laten kijken en denken.

Meer weten? Connect met mij op LinkedIn!